The Light will stay on . .

Σάββατο, 4 Απριλίου 2009

ΠαραδοχέςΟδηγώντας σήμερα καμιά 100στή χιλιόμετρα με μικρές ταχύτητες το μυαλό μου είχε λίγο χρόνο να χαζεύει, φυσικά δεν του έδινα και καμιά σημασία. Οδηγούσα βλέπεις.

Εκεί που είχαμε την ησυχία μας πετάχτηκε μια σκέψη, διαπίστωση (συμφώνησα με το μυαλό μου), παρατήρηση.

Σαν λαός, σαν έλληνες και εγώ δεν ξέρω σαν τι άλλο, όταν γλεντάμε, όταν η χαρά μας έχει χτυπήσει την πόρτα, όταν είμαστε σε μια κατάσταση ευφορίας, με τι διασκεδάζουμε;

Με μουσική φυσικά και χορό.
(Προσωπικά δεν τα πάω καλά με κοινωνικές εκδηλώσεις του στυλ, γλέντι γάμου, βάπτισης κ.τ.λ. Δεν χορεύω επίσης).

Και ποία η θεματολογία των στίχων;

Μα τι άλλο… ότι πιο θλιβερό και μαύρο ΚΑΙ άραχνο!

«Βγήκε ο χάρος παγανιά» ακούει ο άλλος και δώστου σπασίματα και τσαλίμια και τραπέζια καρέκλες και άλλα μικροαντικείμενα στην πίστα. Δεν σκοπεύω να αναφέρω την πλειάδα των τραγουδιών που κλαίει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.

Γλέντι λέει είναι αυτό. Ναι.

Από την άλλη ως γνήσιος έλλην με τη βούλα και όχι από τη Βούλα, κι εγώ παθιάζομαι κατά περίσταση από ήχους με μελαγχολικό και κάτω περιεχόμενο. Δε λέω, μάλλον πρόκειται για εθνικό γνώρισμα ή απλά είναι αιτία η μαλακία που μας δέρνει.

Αυτό δεν γνωρίζω αν συμβαίνει σε άλλα έθνη, αλλά στο δικό μας δεν χωρά αμφισβήτηση.

Διαπιστωμένο και δεν παίζει άλλη άποψη.
Με δικά μου φίλτρα και κριτήρια, δεν είμαι δα και ψυχολόγος... σαν σημείο αναφοράς τη μουσική, διαλέγοντας τους ομοιδεάτες δεν είναι και πολύ δύσκολο να παρατηρήσει κανείς πως πρόκειται για ανθρώπους που δεν τους χωρά ο τόπος, έχουν μια τάση φυγής ακόμα και από τον ίδιο τους τον εαυτό και κυρίως από αυτόν θα έλεγα.

(Δεν είναι τόσο πια δύσκολο να ξεχωρίζεις τους ομόσταβλους...)

Για εμένα μιλώ, αλλά κι εσύ που διαβάζεις δεν εξαιρείσαι, μην ανησυχείς..

Τι;;; Δεν σε άκουσα;

Δεν είσαι εσύ έτσι;

Ναι;

Για σκέψου λίγο, μπλόγκ γιατί έκανες; Επειδή έχεις καλύψει όλα τα κενά και τις ανάγκες σου; Επειδή είχες πολύ ελεύθερο χρόνο και αφού κάλυψες τις κοινωνικές δραστηριότητες, τον αγώνα της επιβίωσης, την προσοχή στο σώμα και την υγεία σου, κάλυψες την ανάγκη της ξεκούρασης του μυαλού σου από τις όποιες σκοτούρες σου, αθλήθηκες, τα έκανες όλα και τον υπόλοιπο (πολύ χρόνο) που σου έμεινε είπες να τον διαθέσεις εδώ…

Ναι σωστά.

Μόνο εγώ είμαι σε κατάσταση αυτοδιάγνωσης με αποτέλεσμα να ξέρω ότι ανεβαίνω ψηλά, εκεί που είναι ο κόσμος που δεν φαίνεται, κάθομαι με ένα καφέ και ένα πακέτο τσιγάρα και διαβάζω δεξιά κι αριστερά, τρέχει το μυαλό στα κείμενα και τις απόψεις και ξεκολλάει λίγο από τη δική μου καθημερινότητα και τη ρουτίνα της δουλειάς. Το διέγνωσα μόνος, χρόνια πριν το «φεύγα» μου και το διατηρώ στο υπόγειο καλά αμπαρωμένο.

Ναι σωστά.

Έτσι νομίζεις, εσύ είσαι αλλιώς…

Ε λοιπόν.. Όχι. Λάθος.

Έτσι είσαι κι εσύ, έτσι είμαστε όλοι μας, δεν πιστεύω ότι φταίει το αίμα μας, η εθνικότητά μας.

Ξέρω τι φταίει.

Φταίμε εμείς.

Και δεν γίνεται να αλλάξεις τίποτα. Ένα χρειάζεται, να συμβιβαστείς με τον εαυτό σου.


Μπορείς;;12 σχόλια:

 1. γενικεύεις φίλε MasterPCM και αυτό δεν είναι καλο...επίσης δεν υπάρχει και τόσος πολύ κόσμος...που το παιδεύει...και ναι είσαι ξεχωριστός...και για τον τρόπο που σκέφτεσαι...καλό βράδυ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @ Λασπολογος
  Δεν θα το έλεγα, ότι γενικεύω, αν το ψάξεις θα δείς, δεν θέλω δα να κάνω και κατηγορίες αιτιολογώντας, δεν χρειάζεται άλλωστε.

  Αν κάποιος είναι εδώ μέσα φίλε μου, το έκανε γιατί τον οδήγησαν κάποιοι λόγοι.
  Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα ήταν εδώ, τόσο απλά.
  Ο τρόπος που σκέπτομαι δεν είναι απαραίτητα σωστός για όλους τους άλλους.

  Είναι όμως ο δικός μου.

  Καλό Σαββατοκύριακο φίλε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Προσωπικά μιλώντας πάντα, το blog το άνοιξα όχι γιατί είχα καλύψει όλες τις άλλες μου ανάγκες.

  Μία από αυτές ήταν για τις στιγμές που επιστρέφω στο σπίτι και θέλω να μπορώ να είμαι σχεδόν "γυμνή" από σκέψεις και προβληματισμούς, να μπορώ με κάποιον τρόπο, να εκφράζω με λέξεις και με ήχους όσα προηγήθηκαν μέσα στην ημέρα, πιο ανάλαφρα, ή πιο έντονα - δεν έχει σημασία- να τα καταγράφω και να δέχομαι απόψεις άλλων ανθρώπων που ουσιαστικά μπορούν και παρατηρούν από απόσταση και περισσότερο αντικειμενικά όσα περιγράφω.

  Υπάρχουν αναμφισβήτητα στιγμές σε όλους τους ανθρώπους που δεν τους χωρά ο τόπος. Άπειρες φορές έχει συμβεί σε όλους μας. Ο καθένας μας βρίσκει τρόπους διαφυγής, είτε μέσω τραγουδιών είτε μέσω γραψίματος, είτε μέσω συζήτησης.

  Προσωπικά μιλώντας και πάλι και ανάλογα την περίπτωση, καταφεύγω σε όλα τα παραπάνω. Θα αναζητήσω και τη μοναξιά μου, γιατί το να μπορέσεις να τα βρεις με τον εαυτό σου, είναι το παν. Αλλά θα θελήσω να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και με ανθρώπους που νιώθω κοντά μου.

  Θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι δε φταίει το αίμα ή η εθνικότητά μας, αλλά εμείς οι ίδιοι. Κι αν δεν χρειαζόμαστε συμβιβασμό με τον εαυτό μας, χρειαζόμαστε τουλάχιστον αυτογνωσία.

  Καλή σου μέρα :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @ Υάδα

  Κάθε κανόνας έχει τις εξαιρέσεις του.
  Καθένας ορίζει που αρμόζει, στον κανόνα ή την εξαίρεσή του.
  Ξέρεις, οι περισσότεροι θεωρούν εαυτόν διαφορετικό από όλους τους άλλους, εγώ όχι, θεωρώ πως τα σφάλματα ή τα σωστά μου είναι ταυτόσημα με όλους τους υπόλοιπους.

  Η ουσία δεν είναι στο αν θα συμφωνήσει, διαφονήσει κάποιος/ποια με την άποψή μου. Αν προβληματιστεί γι αυτό είναι καλά...

  Το ν αποδεχθείς ότι εσωτερικές ελλείψεις ζούν και βασιλεύουν μέσα σου δεν είναι και κακό.
  Αν φυσικά είσαι σε θέση να το αναγνωρίσεις και να το αποδεχθείς.

  Καλή σου απόγευμα, (συνέφιασε εδώ και απέκτησε ενδιαφέρον η ημέρα).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @ ο αποτέτοιος

  Γιες, τόκινγκ του ας, μπόθ οφ ας...

  :-))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. μμμμ για αρχή δε διασκεδάζω με τα μάυρα και τα άραχλα.. και δεν καταλαβαίνω πως γίνεται γενικά..:):)
  με διασκεδάζει συνήθως μια καλή συζήτηση.. αλλά όπως ο κόσμος γύρω μου αποβλακώνεται.. γίνεται όλο και πιό δύσκολο.. στο κόσμο της κοινωνικής δικτύωσης.. που βρέθηκα από τρελές αλεπάλληλες καραμπόλες.. βρήκα κάποια άτομα με τα οποία μπορώ να ανταλλάξω κάποιες απόψεις και να διασκεδάσω.. δεν έχω λύσει το οικονομικό μου πρόβλημα.. ούτε πρόκηται.. αλλά δε το θεωρώ θεμελιώδες.. μια και δεν έχω οικογένεια..:):)
  την καληνύχτα μου:):)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ουπς!
  (τι δουλειά έχω εγώ εδώ μέσα; δεν καταλαβαίνω τίποτα από αυτά που λέτε...)

  :P

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @ koulpa

  Άλλαξαν οι εποχές, τα μέσα και εμείς μαζί τους, είτε μας αρέσει είτε όχι...

  Παρέες γίνονται κι εδώ σίγουρα. Θέλει πολλή κουβέντα...

  Καληνύχτα φίλε koulpa.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Masterpcm, έχει μια ραδιοφωνική γοητεία το blogging δεν νομίζεις;
  Ίσως και μια μεγαλύτερη ελευθερία, εμφανίζεσαι επώνυμα ή ανώνυμα και όχι συγκεκριμένες ώρες, γράφεις όποτε έχεις κάτι να πεις, απαντάς σε όσους θέλεις, αν θέλεις "σβήνεις" άλλους και δεν τους αφήνεις να βγουν στον αέρα, α πως το ξέχασα : βάζεις και τη μουσική που θέλεις (πολύ καλή στη δική σου περίπτωση)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. @ Vassilis

  Βασίλη, μιας και υπήρξα επί σειρά ετών και ραδιοπειρατής... με ελεύθερο ωράριο... ξέρεις τα χρόνια της προ-ελεύθερης ραδιοφωνίας, έχει τη μαγεία του, σίγουρα.
  Κι εδώ κι εκεί έλεγες και έπαιζες ότι τράβαγε η ψυχούλα σου...
  Ας το "τρέξουμε" όσο διατηρεί την ομορφιά του φίλε μου..

  Σε ευχαριστώ..

  Καλό σου ξημέρωμα.

  :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ, με την ησυχία σας..

._

._

Εξέχουν από το πάτωμα. (Θα τσακιστεί κανείς και άντε να τον μαζέψεις μετά...)

memories..

memories..