The Light will stay on . . . 11 years after

Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Πρίν ξημερώσει...

1968.


Πριν χαράξει, 5:30 π.μ., μια ανοιξιάτικη ακόμη μέρα.


Ο πατέρας μου επισκευαστής γεωργικών μηχανημάτων τότε, έφυγε από το σπίτι για να επισκευάσει μια μηχανή σε ένα χωριό κάπου 70 χιλιόμετρα μακριά πάνω στα βουνά. Από το βράδυ, είχε κανονίσει να πάρει και ένα φίλο του μαζί για παρέα και ενδεχόμενη βοήθεια αν χρειαζόταν.


Στις 5:30, μετά από μια αριστερή στροφή, παρκαρισμένος έξω από το σπίτι του φίλου του, τον περιμένει να βγει για να φύγουν. Ο κινητήρας του αυτοκινήτου λειτουργεί στο ρελαντί, τα φώτα του είναι αναμμένα και το αυτοκίνητο βρίσκεται στο πλάι της εθνικής οδού. Στο χώμα, περίπου 10 μέτρα από την άκρη του δρόμου και προς τα έξω.


Την ίδια ώρα, φορτηγό, φορτωμένο με τσιμέντα που έχει την ίδια κατεύθυνση, πλησιάζει το τέλος της ευθείας φτάνοντας στη στροφή που έχει αφήσει πίσω του ο πατέρας μου. Ο οδηγός του φορτηγού έχει συμπληρώσει πολλές ώρες ταξιδιού, νυστάζει στη διαδρομή, αλλά δεν σταμάτησε. Στην ευθεία αποκοιμήθηκε όμως. όταν έφτασε στη στροφή, απλά δεν έστριψε καθόλου το τιμόνι του.

Ο πατέρας μου, βλέποντας στον καθρέπτη του φώτα να έρχονται πάνω του, αφού ήταν εκτός δρόμου, κάνοντας μια απέλπιδα προσπάθεια να διαφύγει της πορείας του έβαλε πρώτη και σανιδώνοντας το γκάζι άφησε το συμπλέκτη. Το αυτοκίνητο σπινάριζε προσπαθώντας να κινήσει τη στιγμή κι αυτό. Παρά την προσπάθεια του, τουλάχιστον έγινε εν κινήσει προς ιδία κατεύθυνση, το φορτηγό ουσιαστικά ακυβέρνητο χτύπησε το αυτοκίνητο με όση ταχύτητα είχε στην ευθεία χωρίς καμιά προσπάθεια αποφυγής, φρένου έστω, πίσω τινάζοντας το μακριά… τουμπάροντας στη συνέχεια στο πρανές εκτός δρόμου.


Το αυτοκίνητο του πατέρα διαλύθηκε.. το πίσω μέρος πριν το κάθισμα του οδηγού έγινε όλο 50 εκαστοστά!!!


Στο σημείο, το δικό μας αυτοκίνητο, σαν τσαλακωμένο σκουπίδι πεταμένο 25 μέτρα μακρύτερα μπροστά και δεξιά το φορτηγό τουμπαρισμένο και από τα τσιμέντα που έσπασαν στην ανατροπή γεμάτος ο αέρας τσιμεντόσκονη..


Ο πατέρας μπόρεσε και βγήκε ζωντανός από αυτό, τη στιγμή της σύγκρουσης κρατώντας το τιμόνι έπεσε στο διπλανό κάθισμα. Αυτό τον γλύτωσε. Παρά το σόκ, δεν ήταν τραυματισμένος σοβαρά…


Θυμάμαι σαν τώρα. Ακούσαμε αυτοκίνητο στην είσοδο της αυλής μας. Η μάνα, με τη μια μου αδελφή αγκαλιά και εμένα πιτσιρίκο να τρέχω πίσω της κρατώντας το κάτω μέρος της φούστας της, σταματήσαμε στην ανοικτή εξώπορτα. Ήταν ταξί, ο πατέρας μου βγήκε απ’ αυτό αγνώριστος, πνιγμένος στην τσιμεντόσκονη. Στάθηκε εκεί και μας κοίταζε. Η μάνα μου τον ρώτησε, τι έγινε, που είναι το αυτοκίνητό μας, πως έγινε έτσι γεμάτος τσιμέντα πάνω του… αγκαλιάστηκαν και έβαλαν τα κλάματα με εμάς τα μικρά στην αγκαλιά τους… Ευτυχώς δεν είχε χτυπήσει πολύ έλεγαν…


Πριν το μεσημέρι έφεραν και το αυτοκίνητο στο σπίτι. Έτοιμο, για παλιοσίδερα. Άχρηστο.


Τα χρόνια πέρασαν. Αγόρασε άλλα δύο αυτοκίνητα ο πατέρας μέχρι το 1985, λίγα χρόνια πριν από τότε, παραπονιόταν για ένα πόνο στον αυχένα.


Τότε άρχισε να έχει απώλεια δύναμης στα χέρια του, να κουράζεται πιο εύκολα και τελικά να έχει αστάθεια στο βάδισμα.


Εξετάσεις απέδειξαν ότι υπεύθυνος για όλα ήταν ένας σπασμένος σπόνδυλος στον αυχένα του από το τροχαίο του 1968. Με την πάροδο του χρόνου, τα κομμάτια του σπονδύλου πίεζαν το νοτιαίο μυελό, με κατάληξη την άνευ αναστροφής βλάβη του νευρικού του συστήματος από το λαιμό και κάτω..


Από το 85 ως σήμερα έχουν γίνει πολλές επεμβάσεις στην Αθήνα και στην Γερμανία. Το ποσοστό αναπηρίας ξεπερνά το 70%... πλέον... Η ακινησία, το βάρος εξαιτίας της, διάφορα άλλα συνεπαγόμενα και μη προβλήματα από αναπνευστικό μέχρι καρδιά… οι ζωές των γονιών μου και εμάς των παιδιών τους, έχουν όλα αυτά τα χρόνια μια περιρρέουσα θλίψη… στο υπόβαθρο. Στο σπίτι μου δεν έρχονται τα τελευταία χρόνια, δεν μπορεί να ανεβεί τη σκάλα… τα εγγόνια τους μεγαλώνουν τα ακούν στο τηλέφωνο ή τα βλέπουν όταν πάμε στο πατρικό μου στον Πύργο… τις γιορτές τις περνάμε χωρίς φυσική επαφή πια. Συναντιόμαστε αν πρέπει να τον πάω, τον πατέρα ή τη μάνα σε γιατρούς… Δεν μπορούμε να τους χαρούμε και να μας χαρούν, όσο καιρό μας μένει ακόμη… Την Δευτέρα του Θωμά, θα τους πάω πάλι στην Αθήνα σε γιατρούς…


Πατέρα και Μάνα, μας τσαλάκωσαν τις ζωές, περισσότερο τις δικές σας, με αγκαλιές τις κούτες από τα φάρμακα, το δωμάτιο που είναι αντάξιο θαλάμου εντατικής θεραπείας, την έννοια και τα βάσανα… εγώ δεν θα λείψω όταν με χρειάζεστε και το ξέρετε… κάντε κι άλλη υπομονή… δε μπορείτε να κάνετε και τίποτε άλλο...


Κάποιος μας «τακτοποίησε» τις ζωές μας…


Κι όλα αυτά, γιατί Εσύ κοιμήθηκες στο τιμόνι σου ένα χάραμα Μαλάκα.







58 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω πια λόγια θα ήταν ικανά να εκφράσουν την οργή που νιώθω.
    Μέσα από ένα τρομερό τροχαίο βγήκα κι εγώ ζωντανή γιατί ήμουν τυχερή χωρίς αμυχή γιατί εκείνο ο μ... οδηγούσε πιωμένος στις 6 το απόγευμα Κυριακής πριν 2 χρόνια.
    Μέσα στο αυτοκίνητο ήμουν εγώ οι δύο αδερφές μου και ο γαμπρός μου, σε λίγα λεπτά θα είχαν διαλυθεί όλα ....υπάρχουν λόγια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ τώρα τι να πω ότι είσαι τυχερός που επέζησε ο πατέρας σου με όλα τα προβλήματα σε αντίθεση με τον δικό μου που έφυγε ακαριαία σε ένα άλλο τροχαίο ............ ;
    Ένα είναι σίγουρο με έκανες και έκλαψα για σένα, για μένα, για τον πατερά μου, τον πατέρα σου ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μελαγχόλησα..
    Κάνουν τα πάντα για εμάς, ώστε να μπορέσουμε αρχικά να μπουσουλήσουμε, αργότερα να περπατήσουμε, να μεγαλώσουμε και να κάνουμε τις δικές μας οικογένειες μέχρι που θα έρθει η στιγμή εμείς να φροντίσουμε για εκείνους.

    Κι η φροντίδα η δική μας, το δικό μας ευχαριστώ προς εκείνους τυγχάνει να είναι μια σακούλα φάρμακα..Ξέρω, είναι η σκληρή πραγματικότητα, μα είναι πέρα για πέρα αληθινή.

    Κάποιος τακτοποιεί τις ζωές μας.. πάντα. Κι εμείς θεατές στο έργο του παραλόγου, όπου τα πώς και τα γιατί δεν έχουν θέση. Μένουν πάντα αναπάντητα.

    Μια αγκαλιά προς εκείνους άραγε αρκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΟΥΡΑΓΙΟ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΤΙ.
    ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. υπομονη και κουραγιο χρειαζεσαι φιλε μου για να μπορεσεις να τους βοηθησεις οσο σε χρειαζονται. τιποτα αλλο δεν μπορεις να κανεις παρα μονο να τους δειχνεις την αγαπη σου. αυτο χρειαζονται περισσοτερο απο τα παιδια, οι γονεις.παιρνουν δυναμη απο την αγαπη των παιδιων τους και παλευουν για να ζησουν. μακαρι να γινουν καλα οι ανθρωποι. το ευχομαι απο την ψυχη μου. καλο σου βραδυ. καλο πασχα. καλη ανασταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Masterpcm,
    είναι σίγουρα μεγάλη η πίκρα και η αγανάκτηση. Τουλάχιστον όμως εσύ έστω και αραιά μπορείς να βλέπεις και να ακούς τους γονείς σου, ενώ άλλοι ... άστα να πάνε ... Καλό βράδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και τι να σου πει κανείς..τι να σας πει..

    Καλά έκανες και το έγραψες αυτό το κείμενο

    Σε εσάς εύχομαι δύναμη
    και πίστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν υπάρχουν λόγια που να εκφράσουν τα συναισθήματά μου, στην ιστορία που μόλις διάβασα και που δυστυχώς είναι αληθινή, ανθρώπινη, γεμάτη ευαισθησία.. και ακόμα χειρότερο, την ακούς και την ξανακούς με μικρές παραλλαγές από τόσα στόματα.. Αισθάνομαι ένα τεράστιο κενό.. Καλημέρα φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά κάνατε και το βγάλατε από μέσα σας. Επειδή όμως στη ζωή δεν υπάρχει το undo, δε μας μένει τίποτα άλλο από το να το πενθήσουμε και να πάμε παρακάτω..ή παραπάνω, ό,τι προτιμάτε..:)

    Καλό Πάσχα με ολόθερμες ευχές :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. να είσαι δίπλα τους, αυτό αρκεί!

    κουράγιο σε όλους σας.

    καλό πασχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάντα ένας Μαλάκας... βρίσκεται πίσω από τα ζόρια μας....

    Κουράγιο...δυστυχώς δεν αλλάζει τίποτα...ακόμα και αν τον επνιγες με τα χέρια σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. mia zoi sta vasana apo ena lathos telika isos ola arxizoun apo ena lathos kai isos kataligoun pali s'auto....to mono pou skeftomne einai oti toulaxiston exei esas pou ton prosexete ....filia na eisai kala kai min se pernei tipota apo kato...kouragio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να είστε πάντα εκεί και να έχετε όση δύναμη δεν έχει πια εκείνος.
    Δεν είναι παρότρυνση.
    Διαταγή είναι!

    (επειδή σας αγαπάω...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να σας πω εγώ μια άλλη ιστορία;

    To '76 ένας 37 χρονος πατέρας δύο παιδιών, άνοιξε ένα ψυγείο να πιεί νερό και πέθανε από ηλεκτροπληξία. Και έφταιγε εξ αμελείας ο αδελφός του. Είχε πάρει το ίδιο ψυγείο στις διακοπές του και όταν το συνέδεσε επιστρέφοντας, δεν το έκανε σωστά. Και του πατέρα μου του άρεσε να περπατάει ξυπόλητος μέσα σε σπίτι ξέρετε..


    Τι να πω;
    Εσείς να κάνετε αυτό που πρέπει
    και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους..όποιος κι αν είναι αυτός..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν μου ταιριάζει να παρηγορώ.Μπορώ όμως να σας πω ότι είστε γενναίος άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. σελιτσάνος,
    ευχαριστώ. με βγάλατε από τη δύσκολη θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ...για μια στιγμή νόμιζα οτι ήταν μια από τις ιστορίες αστικών μύθων... ίσως γιατί ήταν θαύμα που επέζησε ο άνθρωπος μετά από τέτοιο τρακάρισμα...
    Τώρα που καταλαβαίνω οτι είναι η δική σας αληθινή ιστορία... έγινα χάλια... δεν έχω λόγια να σας πω.. και δεν χωράει παρηγοριά .. μόνο μια ευχή .. να είστε καλά και να τους δείχνετε πάντα οτι είστε εκεί .. όπως ακριβώς κάνετε δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Από εχτές το διαβάζω. Είπα να μην γράψω τίποτα. Ηθελα όμως να το ξέρετε. Και δεν είναι που το διαβάζω. Είναι που με πονά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν χωρά ο λόγος μου σε αυτό που διάβασα. Μου τελειώσαν οι μπούρδες. Συγχωρέστε με

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Αναστασία
    Δυστυχώς δεν αρκεί να είμαστε εμείς μόνο προσεκτικοί... Πολλές φορές η τύχη μας βρίσκεται στα χέρια του απέναντι, του δίπλα, του διερχόμενου...

    Ένα λάθος στιγμής έχει απρόβλεπτα αποτελέσματα....

    Τι να πεί κανείς.. χαίρομαι τουλάχιστον που το ξεπεράσατε χωρίς άλλα προβλήματα και σας εύχομαι ποτέ να μην συμβεί κάτι αντίστοιχο..

    Καλό Πάσχα και Χρόνια σου Πολλά αν δεν τα πούμε ξανά για τη γιορτή σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Palirroia

    Δεν ξέρω, αλήθεια δεν ξέρω... όταν κάποιος δικός μας αγαπημένος και δη γονιός τι πρέπει να συμβεί αν θα μπορούσαμε να το επηρεάσουμε... Να φύγει εκεί ή να έμενε σακάτης χωρίς καμιά ποιότητα ζωής, χωρίς χαρές, χωρίς.... χωρίς...

    Κι εγώ θα ευχόμουν να ζούσε κι ας ήταν όπως θα έλεγα. Εκείνος όμως; Τι θα ήθελε;

    Αλήθεια δεν ξέρω...

    Με κόλλησε στον τοίχο το σχόλιό σας...


    Σας εύχομαι Καλό Πάσχα και να μην σας χτυπήσει την πόρτα τίποτα κακό ποτέ ξανά. Ειλικρινώς σας το εύχομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ anepidoti

    Δεν παίζει τίποτα άλλο.
    Μας έφεραν μέχρι εδώ, είναι ιερή υποχρέωση η ύπαρξη τους και διαταγή της συνείδησης και της ψυχής μας.

    Χωρίς αυτούς, απλά δεν υπήρχαμε...

    Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Υάδα

    Μια αγκαλιά και ένα χάδι, κάνουν πολύ περισσότερα από σακούλες με φάρμακα. Μαλακώνουν τα αγκάθια της ψυχής και μπορείς να αγγίξεις...

    Τίποτα δεν αρκεί από μόνο του, όλα μαζί κάτι κάνουν όμως.

    Ακόμα κι αν δεν γινόταν τίποτα, τα ίδια θα επαναλάμβανα.

    Όσο για τους ενδιάμεσους "τροχονόμους" κατεύθυνσης της ζωής των άλλων το μόνο που μπορώ να πω είναι να προσέχουμε. Πολύ. Να μην γίνουμε εμείς κάποτε σε ζωές άλλων...

    Καλό Πάσχα σου εύχομαι Καλή Ανάσταση... σε ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS

    Να είσαι καλά, σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και τις ανταποδίδω.

    Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση να έχουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ Εφη

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, σας ευχαριστώ για τις ευχές σας. Ίαση δεν γίνεται να επέλθει ας διατηρηθεί τουλάχιστον η κατάσταση ως έχει. Αν χειροτερέψουν κι άλλο τα πράγματα, που χειροτερεύουν δηλαδή αλλά.... η ελπίδα είναι μια νότα πιθανότητας που δεν πρέπει να αποκλείεται ποτέ..

    Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση σας εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ Vassilis

    Καταλαβαίνω Βασίλη, μα δεν μπορείς και να μην αγανακτείς...
    Σκέπτομαι πόσο διαφορετικά θα μπορούσαν να έχουν ζήσει τόσα χρόνια τώρα και με πιάνουν τα τριβόλια μου... μέρες που είναι...

    Να είσαι πάντα καλά φίλε Βασίλη εσύ και η οικογένειά σου.

    Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ diVa

    Μη λέτε τίποτα εσείς... καταλαβαινόμαστε...

    Δεν σας εύχομαι ακόμη, θα τα ξαναπούμε εμείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ AETOS

    Καλημέρα Τάσο, δυστυχώς έτσι είναι η ζωή στις αληθινές της προεκτάσεις..
    Δεν υπάρχουν άλλοι δρόμοι. Δεν ανέχομαι αυτούς που εγκαταλείπουν τους γονείς... Όταν έλθει η σειρά τους και μετανοιώσουν θα είναι αργά. Σήμερα θέλω να κάνεις κάτι. Όταν φύγουν οι τύψεις δεν θα βοηθήσουν πουθενά...


    Καλό Πάσχα Τάσο και Χρόνια σου Πολλά για την ονομαστική σου εορτή.

    Καλή Ανάσταση φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ rosie

    Τεχνολογία σου λέει μετά...
    Τρίχες. Ίσιες και κατσαρές.
    Να μην μπορείς να διορθώσεις τίποτα από τα αληθινά, τα σοβαρά....

    :-)

    Καλές γιορτές rosie, καλή Ανάσταση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ ria

    Να είσαι καλά ria,

    καλές γιορτές σε εσένα και την οικογένειά σου...

    Καλή Ανάσταση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ aKanonisti

    Πάντα ένας μαλάκας, κάθε φορά όμως.
    Το μοναδικό είδος που η εξαφάνισή του δεν θα επέλθει ποτέ...


    Καλές γιορτές, καλή Ανάσταση και συνέχισε να τα χώνεις.
    Το ότι δεν σου αφήνω σχόλιο δεν σημαίνει τίποτα, μπορεί να μην χρειάζεται να σου πώ κάτι, τα διαβάζω όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ truth around us.........

    Από ένα σημείο και μετά είναι τρόπος ζωής Παιδί μου, δεν το συνηθίζεις αλλά το εξακολουθείς, χωρίς δυσανασχέτηση..

    Καλές γιορτές Παιδί μου, καλή Ανάσταση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ Spy

    Ξέρουμε εμείς αγαπητέ... Ξέρουμε, κι εκείνοι ξέρουν...

    Και δεν αντιδρώ στη διαταγή (μιάς και δεν παίρνω από δαύτες) γιατί συμφωνούμε ως γνωρίζετε...

    Και επειδή σας αγαπάω κι εγώ καλύτερα να τους βγεί το μάτι παρά να μας βγάλουν το όνομα...

    Δεν σας εύχομαι ακόμη κι εσάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @ Aura

    Αν σας πω ότι καταλαβαίνω θα είναι ψέμα... το σκέπτομαι και μελαγχολώ ευρισκόμενος εικονικά στη θέση σας...

    Λυπάμαι πολύ...

    Σας ευχαριστώ πολύ και μόνο που το μοιραστήκατε εδώ και για τη συμβουλή σας.
    Έχετε δίκιο.

    Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση, όσο καλύτερη γίνεται για εσάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ Σελιτσάνος

    Ο πατέρας και η μάνα μου είναι γενναίοι...
    Εγώ απλά πρέπει να τους συνδράμω.

    Σας ευχαριστώ. Πολύ.

    Δεν σας εύχομαι ακόμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @ ο αποτέτοιος

    Εσείς με βάλατε σε αυτήν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @ manetarius

    Σας ευχαριστώ, να είστε καλά.

    Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση και προσοχή στα κουμπιά... σπάνε...

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @ Xνούδι

    Σε εσάς δεν θα πώ τίποτα.
    Γιατί πονέσατε...

    .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @ island

    Για να τελειώσει κάτι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη του. Κι εσείς απ' αυτό δεν είχατε ποτέ.

    Για τον ίδιο λόγο, σας συγχωρώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πόσα γεγονότα αλήθεια επηρεάζουν τη ζωή μας, ωθούν τη σκέψη μας και τη φιλοσοφία μας σε νέες κατευθύνσεις...

    Ίσως τα "δύσκολα" να μας μαθαίνουν να εκτιμάμε αυτά που έχουμε γύρω μας.

    Δεν ξέρω...

    Πολλές ευχές για Καλή Ανάσταση.

    Με όποια σημασία θέλεις να της δώσεις φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @ Aggelos Spyrou

    Χρόνια τώρα έχω "λανθάνουσα" για την στενή λογική... άποψη για την ζωή.

    Δικιά μου κοσμοθεωρία για το τι είναι, τι αξίζει και τι δεν αξίζει.
    Για άλλα γελάω, για άλλα κλαίω... είναι διαφορετικά τα ερεθίσματα μάλλον. Σε αυτά που έκλαιγα άλλοι γελούσαν και σε αυτά που γελούσα έκλαιγαν.

    Αρχής γενομένης από τα "δύσκολα" πριν 20 χρόνια και ένα γεγονός που με έκανε να πετάξω για πάντα τις παρωπίδες και να κοιτάξω γύρω μου...

    Αυτά με τους γονείς, ο καθένας μας τα βιώνει με τον τρόπο του.

    Καλή Ανάσταση φίλε και από εδώ.


    (Η μητέρα σου είναι καλά τώρα);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλά είναι η μάνα μου, έτσι λέμε εμείς, μα πρέπει να το πει κι η Μοίρα.

    Καμιά φορά περπατάς, περπατάς, ατέλειωτες ώρες, δίχως να ξέρεις ο δρόμος που θα σε βγάλει.

    Κι αυτή η γλυκιά μελαγχολία τελικά σε γιατρεύει.

    Ίσως σε ανασταίνει κι όλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @ Aggelos Spyrou

    Στο εύχομαι να σε άκουσε η Μοίρα.όταν περπατούσες μόνος. Τότε ακούει τι λέμε. Το ξέρεις αυτό..

    Σε ανασταίνει, δεν χωρεί αμφιβολία.

    Καλό Πάσχα φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αυτο με την περιρρεουσα θλιψη ..με εκανε τοσο να ντραπω...

    μιλαμε κ ι εμεις μετα για θλιψη
    ..
    που τα χουμε ολα και πανω απο ολα υγεια...

    Να σε εχει ο Θεος γερό Φίλε μου
    να σταθεις γερός διπλα στα παιδια σου και να μοιραστεις τις στιγμες τους ..με υγεια και δυναμη..

    -κατα τα αλλα ειναι απιστευτο ποσο μοιαζεις στον πατερα σου:)!!

    -Καλη Ανασταση αν δεν προλαβουμε να τα πουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @ Talisker

    Μπά, δεν το βάζουμε κάτω, οικογενειακώς. Υπάρχουν καιπολύ χειρότερα. Όσο με κάποιο τρόπο τα προσπερνάμε νομίζουμε ότι κάναμε. Η πορεία είναι δύσκολή, είναι ευκολότερη από άλλων όμως... οπότε πάλι καλά..

    Ναί, με ζήλεψε, μου ...έμοιασε...

    :-))

    Να είσαι καλά, σε ευχαριστώ.

    Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση εύχομαι σε εσένα και την οικογένειά σου, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. kali anastasi paterouli kai ksereis i anastasi einai gemati elpida pou sou tin euxomai olopsixa filia polla polla se niotho

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @ truth around us.........

    Καλή Ανάσταση Παιδί μου, να είσαι πάντα καλά, γεμάτη υγεία και ευτυχία.

    Σε ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. @ Palirroia

    Να είσαι πάντα καλά, εσύ και ότι αγαπάς.

    Καλή Ανάσταση φίλη μου.

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Η μέρα που σε λίγες ώρες θα ξημερώσει, εύχομαι από καρδιάς να σου φέρει όλα όσα η ψυχή σου λαχταράει. Χρόνια γεμάτα υγεία, αγάπη, ευτυχία και χαμόγελα. Μόνο χαμόγελα.. Στιγμές μοναδικές, στιγμές που θα γεμίζουν τη ζωή σου με πληρότητα.

    Καλό σου ξημέρωμα και Καλή Ανάσταση :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ευχαριστώ, η Ανάσταση γίνεται στις ψυχές των ανθρώπων αυτές τις ημέρες. Η ουσία είναι να διατηρηθεί και μετά από αυτές, με υγεία (το κυριότερο όλων...) και ευτυχία.

    Καλή Ανάσταση σου εύχομαι :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Πού να το κρύψω αυτό το σχόλιο,
    να μην πολυ-φαίνεται ;

    γράφετε όμορφα, (την) αλήθεια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. @ Hypericum Perforatum

    Μην ανησυχείτε... εδώ, εννοώ στο βάθος... δεν θα το δεί κανείς.

    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. αυτό ήθελα,

    να είστε καλά !

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. @ Hypericum Perforatum
    Κι εσείς.

    Σας ευχαριστώ, καληνύχτα δε λέω, κάτι σε καλή ξεκούραση ας πούμε το βρίσκω λογικότερο.

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. καλά λέτε,
    έτσι είναι..

    σφυρήλατο σας βρίσκω,
    στο είδος σας..

    :)

    καλή ξεκούραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. @ Hypericum Perforatum

    Με περνάω και ένα χεράκι αντισκωριακό που και που με αποτέλεσμα να είμαι γυαλιστερός γυαλιστερός. Και σφυρήλατο από πάνω...

    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ, με την ησυχία σας..

._

._

Εξέχουν από το πάτωμα. (Θα τσακιστεί κανείς και άντε να τον μαζέψεις μετά...)


memories..

memories..